Ook dit is Van Wolferen: belangeloze inzet hospice

Van Wolferen verzorgt geheel belangeloos het reinigen van de ramen van de 'Nieuw Hospice Heerenveen'. Op deze wijze dragen ook wij ons steentje bij aan een project dat ons zeer nauw aan het hart ligt.

Nieuw Hospice Heerenveen
Het bestuur van het hospice in Heerenveen heeft in 2019 besloten om een ander pand te betrekken. Het huidige pand voldoet niet meer aan de eisen die de gasten en de koepel VPTZ aan een hospice stellen. Het hospice heeft een pand, een oude monumentale school,  voor het symbolische bedrag van €1 van het ziekenhuis de Tjongerschans ter beschikking gekregen en zal dat ook in eigendom krijgen. Voor de verbouwing is ongeveer € 1.580.000,- nodig. Op 14 juni 2021 is men gestart met de verbouwing, de opening zal plaatsvinden op 8 april 2022.
 
Het hospice is een ANBI (Algemeen Nut Bevorderen Instelling) stichting waar 1,2 fte aan vaste coördinatoren leiding geven aan 60 vrijwilligers. Het nieuwbouw project zelf wordt gerund door 23 vrijwilligers waarvan een aantal professionals hun kostbare tijd vrijwillig in dit project steken.
 
Het bestuur heeft ook besloten om het hospice het duurzaamste hospice van Nederland te maken. Dit betekent dat we naast de 191 zonnepanelen ook drielaagsglas, vloer- en dakisolatie en LED verlichting zullen installeren. Hiermee realiseren we € 0,- op de meter wat belangrijk is voor onze exploitatie.  

Deze nieuwbouw wordt mede gerealiseerd door de inzet van vrijwilligers en bijdragen van bedrijven. Deze bijdragen kunnen zowel gedaan worden in de vorm van donaties als in het aanbieden van diensten. Van Welderen kiest voor de laatste optie. 
Meer informatie over de hospice vindt u HIER. 

Zullen we eens om tafel?

Neem nu contact met ons op via dit formulier, dan plannen we binnenkort een afspraak.